Esittely

Itä-Päijänteen vapaaseurakunta on yksi Suomen noin sadasta vapaaseurakunnasta. Seurakunta on saanut alkunsa Hartolassa syntyneen vapaakirkollisen herätyksen seurauksena. Nykyään seurakunnan toimitilat sijaitsevat Joutsan kirkonkylällä ja jäseniä on Hartolan, Sysmän, Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan alueilta.

Näiltä sivuilta löydät meistä lisää tietoa.

Tervetuloa tilaisuuksiimme!

TÄNNE SAAKKA ON TULTU HÄNEN VOIMASSAAN

Seurakunnan historia

Katso videokooste menneistä vuosikymmenistä:

Tunnustus

  1. Me olemme kristittyjä, jotka Raamatun perustuksella yhtäpitävästi apostolisen tunnustuksen kanssa tahdomme elää ja toimia kristillisen uskonelämän herättämiseksi ja säilyttämiseksi.
  2. Raamattu, s.o. Vanhan ja Uuden testamentin pyhät kirjat, jotka me uskomme olevan Pyhän Hengen johtamien ihmisten kirjoittamat, määrää yksin meidän uskomme ohjeen, jonka mukaan kaikki oppi ja elämä seurakunnassa on hyväksyttävä tai hyljättävä.
  3. Toteuttaaksemme sitä kristillisen yhteyden aatetta, jota Uusi testamentti esittää, emme seurakuntayhteyden määrääjäksi pane muuta kuin sydämen uskon Jeesukseen Kristukseen Jumalan Poikaan ja tämän uskon tunnustamisen ihmisten edessä.
  4. Tähän yhtyen olemme liittyneet seurakunniksi toteuttaaksemme raamatullista seurakuntaelämää ja toimiaksemme kristillisen vakaumuksen mukaisesti ja sen puolesta.
Suomen Vapaakirkon tunnustus on annettu Helsingissä helmikuun 1. päivänä vuonna 1923. Lisää tietoa uskostamme löydät Suomen Vapaakirkon valtakunnallisilta sivuilta.

Arvot

Vapaakirkkona ilmaisemme arvomme sanapareina. Sanat täydentävät toisiaan, ne ovat myönteisessä jännitteessä keskenään. Ne ovat ikään kuin akun tai patterin miinus- ja plusnavat, joiden välille virta syntyy.

Jumalan Sana

&

Pyhän Hengen ohjaus

Henkilökohtainen usko Jeesukseen

&

Seurakuntayhteys

Evankeliumin julistaminen

&

Pyyteetön palveleminen

Vakaumuksellisuus

&

Avarakatseisuus

Tavallinen elämä

&

Yliluonnollisuus

Vahvat juuret

&

Uudistuminen

Työmuodot

Näkymme on tuoda ihmisille valoa ja toivoa. Siksi meillä on viikkotilaisuuksiemme lisäksi erilaisia palvelun muotoja:

Lapsityö

koska tärkeintä on kaikkein pienin

Seurakuntamme on mukana järjestämässä Kids’ Action Night -lastentapahtumia ja lasten kesäleirejä. Seurakunnastamme löytyy leikkinurkkaus ja piirustusvälineitä lapsille tilaisuuksien ajaksi.

Tsekkaa lasten sivu

 

ViaDia

Apua ja kohtaamista

 ViaDia -työn kautta haluamme tarjota apua ja toivoa jaettavan ruoan, kohtaamisen ja palvelun muodossa. Seurakunnassamme järjestetään ruokajakelua joka toinen keskiviikko. Ruokajako on tarkoitettu kaikille, jotka tuntevat olevansa taloudellisesti siinä tilanteessa, että ruokatuen avulla eläminen hiukan helpottuu. Sen saanti ei edellytä sosiaalitoimen asiakkuutta.

Ruokajakoon saamme EU-tuotteiden lisäksi elintarviketuotteita paikallisistä Elintarvikekaupoista.

 

Kansainvälinen työ

Tavallisia ihmisiä mukana tavattoman suuressa

Seurakuntamme nimikkolähetit ovat Markus ja Hanna Rokonen, joiden työkenttä on Bulgariassa. Perheeseen kuuluu myös lapsi, nimeltään Lahja.

Rokosen perhe tarvitsee esirukouksiamme etsiessään Jumalan johdatusta. Nykyisin heidän työnsä on paljolti lasten parissa, heitä hoitaen ja opettaen.